Hedda - en tjej med ADHD

Här får vi följa Hedda i hennes vardag, bland annat i skolan och när hon tränar parkour. Vi får läsa om saker hon råkar ut för och hennes känslor inför det. Berättelsen är i första hand tänkt till barn och yngre tonåringar, men fungerar också för hela familjen, lärare och kompisar att reflektera kring.

Oscar – en hemmasittare

Här får vi följa Oscar, en tonårspojke med ADHD som dragit sig undan skolan och vuxenvärlden och blivit hemmasittare. ”Oscar – en hemmasittare” riktar sig i första hand till tonåringar, men fungerar också för hela familjen, lärare och kompisar att reflektera kring.

Adhd - om känslor

”ADHD – om känslor” riktar sig till dig som vet hur det känns att inte kunna styra sin uppmärksamhet, reglera sin aktivitetsnivå och kontrollera sina impulser på beställning.

Fyra bokstäver - en bok om ADHD

”Fyra bokstäver” riktar sig till dig som fått en ADHD-diagnos som vuxen och är ett komplement till övrig information från primärvård och andra instanser.

Kvinnor och ADHD

Om ADHD i grunden är samma sak för kvinnor och män – varför är det då så stora skillnader mellan män och kvinnor med ADHD? I boken får du veta mer om hur det är att vara kvinna med ADHD.

Jag känner mig osynlig

Denna tidning riktar sig till dig som har ett syskon med ADHD. Den handlar om hur det kan kännas, hur man kan tänka och vad man kan göra när man ibland känner sig osynlig.