Om ADHD

ADHD kan beskrivas på många olika sätt – som en samling mänskliga beteenden, en funktionsvariation eller en styrka.

Symtom

ADHD ser olika ut hos olika personer och är inget som syns utanpå. Hur mycket tillvaron påverkas beror på flera olika saker som hur ens omgivning och arbetssituation ser ut, hur stora krav man har på sig och vilket bemötande man får.

Att berätta eller inte berätta

Ibland kan det vara svårt att veta om man ska berätta för sin omgivning om sin ADHD eller inte. Här beskriver några vuxna personer med ADHD hur de gör, och specialister ger sin syn på saken.

ADHD i relationer

För vissa kan det vara svårt att hålla humöret uppe efter en lång och stressig dag på jobbet, och tar ut spänningarna på familjen när de kommer hem. Andra kan ha svårt för att inte ge efter för impulser och falla för frestelser. 

Diagnos & behandling

Syftet med att göra en ADHD-utredning är att öka förståelsen för en persons svårigheter och få möjlighet att ge rätt behandling.

Ung vuxen med ADHD är en serie webinars där vi pratat med personer om ADHD ur olika perspektiv. Möt Georgios ”Jojje” Karpathakis, grundaren till Underbara ADHD, Jessica Stigsdotter Axberg, mamma till barn med ADHD samt Josefin Svensson som driver ADHD-podden och lyssna till deras berättelser.